Indien besteld voor 13:30u, verzending op dezelfde werkdag!
SELECTEER UW VOERTUIG

Kies uw voertuig

Roetfilter (DPF)

Dieselroetfilters en andere uitlaattechniek gemakkelijk online bestellen

De nieuwste ontwikkelingen in de auto-industrie zijn niet langer uitsluitend gebaseerd op de wens naar nog meer prestaties en vermogen. Vandaag speelt een andere factor een belangrijke rol: het milieu. Bovenal zijn de grote fabrikanten verantwoordelijk voor het ontwikkelen van systemen die zorgen voor een schoner en gezonder milieu.

Vooral de dieselmotor haalde de afgelopen jaren het nieuws. Wanneer de diesel in de motor verbrandt, ontstaan ​​er minuscule deeltjes die in de lucht komen als ze er niet uit worden gefilterd. Deze deeltjes zijn zo klein dat er steeds weer nieuwe filtratiemethoden ontwikkeld moeten worden om aan de strenge wettelijke eisen te kunnen voldoen. Het dieselroetfilter, ook wel DPF genoemd, is tegenwoordig een van de beste methoden om deze fijne roetdeeltjes, die vaak schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, uit de uitlaatgassen te filteren.

Een goed en modern roetfilter is altijd gebaseerd op keramiek (siliciumcarbide of coderiet). Door het grote oppervlak is deze bijzonder geschikt om zelfs de kleinste onzuiverheden eruit te filteren. Voor het roetfilter of roetfilter betekent dit natuurlijk ook dat dit een zeer kwetsbaar element is waar heel voorzichtig mee moet worden omgegaan voordat het in de auto wordt ingebouwd.

Het roetfilter mag in geen geval vallen en er moet op worden gelet dat het roetfilter tijdens het transport goed wordt verpakt. Alleen een volledig intact DPF kan zijn volledige prestatie leveren. Dit is nodig als een voertuig de emissietest moet doorstaan.

Hoe werkt het roetfilter en waar moet op gelet worden?

Het DPF kan worden gezien als een filter voor een koffiezetapparaat. Alle componenten die te groot zijn, worden eruit gefilterd. Net zoals het filter voor het huishoudapparaat op een gegeven moment zijn capaciteit overschrijdt en niet meer schoon kan filteren of zelfs verstopt raakt, kan het ook bij een roetfilter gebeuren dat deze al zo vol zit met deeltjes en roet dat verder filtreren niet meer mogelijk is . Dan is het hoog tijd om het roetdeeltjesfilter te vervangen. Dit behoort tot het standaardwerk in de autowerkplaats, waardoor de wijziging snel en eenvoudig kan worden doorgevoerd.

Tegenwoordig kunt u ook als leek snel het juiste roetfilter of DPF met het OE-nummer (reserveonderdeelnummer van uw DPF) vinden en kopen in het aanbod van auto-onderdelen uitlaattechniek. De gebruikte zoekmaskers zijn zo gestructureerd dat er veel parameters kunnen worden ingevoerd om het juiste vervangende roetfilter te vinden.

Na een succesvolle zoektocht kan het juiste roetfilter snel, eenvoudig en goedkoop online worden aangeschaft. Dit type opdracht belooft eerlijkheid en transparantie en zorgt er ook voor dat er snel verder kan worden gewerkt aan een project. Dus als je de juiste stappen onderneemt, kun je niet alleen veel geld besparen bij de aanschaf van een roetfilter, maar ook veel sneller weer op je auto zitten.

Dankzij een vergelijking met het juiste roetfilter

Als u eenmaal een geschikt DPF voor uw auto heeft gevonden, wilt u deze natuurlijk zo goedkoop mogelijk aanschaffen. Door de specialisatie als gespecialiseerde groothandel voor uitlaattechniek uit de webshop www.Abgastechnik-Autoteile.de kunnen reserveonderdelen bijzonder voordelig worden gekocht. Binnen enkele dagen heeft u uw gloednieuwe roetfilter in handen. Zodra het roetfilter is aangekomen, kan deze normaal gesproken zonder problemen de plaats innemen van het defecte onderdeel van het uitlaatsysteem. Vooral degenen die projecten snel tot een einde willen brengen en de kosten in de gaten willen houden, vinden hier de juiste filter. Er is alleen een sterke en ervaren partner aan uw zijde nodig om de volgende stap te zetten. Met onze gratis en wachtrijvrije servicehotline staan ​​we tijdens openingstijden altijd voor onze klanten klaar.

Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-10 van 5479

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-10 van 5479

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
© 2023 ConTra Automotive GmbH. All Rights Reserved.